Din handlekurv er tom

Alder er ikke bare et tall for Dallas Mavericks

20/09/2017 0
En 19 års forskjell mellom en av de største spillerne på alle tidspunkter og forhåpentligvis henger det nye ansiktet til Mavericks etter Dirk dem opp.
 
Når Mavericks passer opp for sitt første spill i preseasonet på bare noen få korte uker, vil Smith Jr. passe sammen med Nowitzki i startenheten, den samme Nowitzki som gjorde sin debut for Mavericks i 1999.
 
For noen er alder bare et tall, men for Dallas Mavericks er det en fordel.
 
I årevis var Dallas Mavericks kjent som et veteranlag som brukte hver offseason å fylle ut ruteren med aldrende veteraner og spillere som allerede hadde rammet toppen av karrieren deres. De ga oppkastsposisjoner og utviklet ikke toppkvalitet, ungt talent.
 
I fjor gikk Mavericks ut og signerte den daværende 24-årige Harrison Barnes til en maksimal kontrakt og fortsatte å gi den 26 år gamle Seth Curry en to-årig avtale.
 
I løpet av sesongen tok Mavericks inn i den 23 år gamle Yogi Ferrell på en 10-dagers kontrakt som til slutt ble til en langsiktig kontrakt og fremtidig stykke av puslespillet.
 
På handelsfristen gikk de etter sitt neste franchise-senter ved å handle for den 22 år gamle Nerlens Noel fra Philadelphia. Fire måneder etter det utarbeidet de 19-årige Dennis Smith Jr. med den 9. generelle valget som deres utgangspunkt.
 
I løpet av 12 måneder gikk Mavericks fra en veldig dyster fremtid etter at Dirk hadde gitt fans noe å være begeistret for for fremtiden.
 
Men de slått ikke på full tilbakestillingsknappen.
 
Noen ganger innser lag i hele ligaen at de trenger å bli yngre og fylle sin liste med utkast og unges flyger. I teorien er det flott for fremtiden, men på kort sikt får de yngre spillerne ikke veteranledelsen de desperat trenger.
 
Da Nerlens Noel først ble overført til Dallas, sa han spesielt hvor spent han skulle spille med veteraner fordi han aldri hadde det i Philadelphia. The Sixers er bare ett eksempel på et ungt lag som ikke satte adekvane veteraner rundt sine unge eiendeler.
 
I Dallas finner de den perfekte balansen. For hver ung, hjørnesteinsdel de har på rosteren, har de en veterinær som kan komme rett ved siden av ham.